maanantai 6. tammikuuta 2014

Hyvää alkanutta vuotta!

Niin se vain pätkähti viides vuoteni jatko-opiskelijana käyntiin.

Pahoitteluni blogihiljaisuudesta, joka on kestänyt jo kuukauden päivät. Olemme yrittäneet värvätä Annin tilalle kolmatta kirjoittajaa, mutta vielä ei ole tärpännyt. Eräs melko tuore jatko-opiskelijamme on kuitenkin antanut melko myönteiseltä kuulostaneen "ehkä"-vastauksen, joten pidetään peukkuja että hän astuu remmiimme! Olisi mukavaa saada vaihtelua meidän aiheisiimme, koska kahden kirjoittajan blogi tuntuu mielestäni kovin suppealta.

Ja sitten katsaus tämänhetkisiin töihini. Loppuvuosi kului kokonaan laboratoriotöiden parissa (ei mitään yllättävää siis). Oletin, että olisin saanut pipetoinnit päätökseen aiemmin, mutta niin siinä vain aikaa vierähti. Ensi viikolla saan tietooni kaikkien yksilöiden mikrosatelliittialleelit. Kokoan niistä taulukon, ja aloitan analyysit (kerron sitten tarkemmin mitä teen - tässä vaiheessa en ole itsekään vielä aivan varma mitä kaikkea tulen aineistostani selvittämään). Kuulostaa helpolta! Ennen analyysien aloittamista minun pitää kuitenkin mitä todennäköisimmin tehdä vielä uusinta-ajoja osalle näytteistä, sillä kaikki eivät voi millään onnistua yhdellä kertaa, ja aina jää joku alleeli joltain yksilöltä epäselväksi. Kävi miten kävi, pian pääsen joka tapauksessa anlysoimaan. 

Nähdään taas pian! Ehkäpä ensi kerralla puikkoja pääsee heiluttelemaan vuoden vanha tipunen! Ja jos ei, niin sitten Anna!

Nelli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti