perjantai 30. elokuuta 2013

Apurahoja ja lopputenttejä

Lomat on lusittu ja maailmaa kierrelty ja nyt olen taas työn touhussa. Kesä jatkuu vielä muutaman päivän, vaikka väkisin (mulla on takapihalla vastavalmistunut kasvihuone, jonne voin mennä leikkimään kesää vaikka ulkona olisikin jo koleaa). Sunnuntaina sitten on virallisesti syksy. Minä en käsitä ajan kulua. Kohta on neljäs vuosi väitöskirjantekoa takana ja ensi vuoden lopulla (näillä näkymin) minusta tulee Tohtori Rönkä (junior). 

Väitöskirjan valmistumista edistävä asia, yksi niistä, on lopputentin/-tenttien suorittaminen. Tästä taisi jo keväällä olla puhetta, kun suunnittelin tenttiväni ensimmäisen opuksen yhteensä tuhannen sivun tenttikokonaisuudesta. Kommunikaatiokatkoksen ja väärinkäsityksen takia tentti jäi kuitenkin suorittamatta (rehellisesti sanottuna hyvä niin, koska en varmasti olisi jaksanut lukea maastotöiden lisäksi enää tenttiin). Syyskuun puolen välin tienoilla edessä on uusi yritys, aihepiirinä luonnonsuojelugenetiikka. Tähän mennessä asia on ollut lähinnä tutun kertaamista. Vähän kuitenkin jännittää osaakohan sitä.

Toisen osan tohtorintutkinnon loppukuulustelusta teen loppuvuodesta. Ensi vuonna ehdin sitten keskittyä artikkelien viimeistelyyn ja väitöskirjan yhteenvedon kokoamiseen. Olen nyt seurannut sivusta aika monen kaverin loppumetrejä väitöskirjojensa parissa, ja kiirettä näyttää pitävän! Jos aion loppuvuodesta väitellä, yhteenveto pitäisi saada hyvälle alulle jo kesällä! Pelottaa!

Puolet päivästä menee lukiessa, puolet muiden juttujen, kuten tällä viikolla apurahahakemusten ja viime viikolla laboratoriotöiden, parissa. Mitään kovin vallankumouksellista väikkäriini ei siis (vielä, hehe) kuulu. Suosirrin populaatiorakennejutun labratyöt ovat sentään edenneet, ja toivottavasti pääsen viimeistään lokakuussa analyysivaiheeseen.

Tulipa yhtäkkiä mieleeni että viime vuoden lopulla submittoitu (eli lehteen arvioitavaksi lähetetty) artikkeli suosirrin uudelleenpesinnästä, jossa minäkin olen mukana kirjoittajana, on nyt läpäissyt ensimmäisen arviointikierroksen. Juttu on tällä hetkellä uudelleenarvioitavana, eli sen mahdollisuudet päästä julkaisuksi asti ovat jo suht hyvät. Pidetään peukkuja että arvioitsijat pitävät tehtyjä korjauksia riittävinä ja ottavat jutun julkaistaakseen.

Nähdään taas muutaman viikon päästä! Siihen asti, heippa!

Nelli


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti