perjantai 26. huhtikuuta 2013

Kiire!

Heipparallaa!

Tarkoitus oli kertoa tänään Oxfordin konferenssireissusta, mutta taidan siirtää sen seuraavaan kertaan, koska nyt on melko kiireinen perjantai edessä, enkä ehdi tehdä pitkää postausta. Olen kirjoitellut viime aikoina väitöskirjan yhteenvetoa, ja se onkin ollut muilta osin jo aika valmis, mutta neljännen osatyön asiat ovat vielä puuttuneet. Eilen sitten sain kässärin kirjoittajalta käsikirjoituksen tuosta neljännestä osatyöstä, joten tänään pääsen viimeistelemään yhteenvetoa siltäkin osalta. Toiveissa olisi saada yhteenveto lähetettyä ohjaajille kommentoivaksi tämän päivän aikana, mutta katsotaan... Välillä sitä vaan meinaa tavoitella liian täydellistä lopputulosta ennen tekstien eteenpäin-lähettämistä. Kokemus on kuitenkin osoittanut, että teksteistä pitäisi osata luopua ajoissa, varsinkin ensimmäisen version ollessa kyseessä -siihen kuitenkin tulee vielä paljon muutoksia ohjaajien käsittelyn jälkeen :)

Tuon neljännen kässärin tulokset ovat aika mielenkiintoisia, vaikka en tarkemmin niistä tässä vaiheessa kerrokaan. Siinä tutkittiin ahman populaatiogenetiikkaa Suomessa, ensimmäistä kertaa. Ongelmana on se, että minulla ekologina on välillä vaikeuksia hahmottaa kaikkia tuon osatyön asioita (genetiikka ehkä päässyt vähän unohtumaan...), ja siksi on yllättävän työlästä siirtää asioita kässäristä yhteenvetoon ja tajuta, mitkä asiat ovat oleellisia ja mitkä eivät. Yhteenvedossa kun ei tarvitsisi ihan kaikkia asioita tuoda esille. 

Minäkin olen osallistunut jatko-opiskelijoiden yhteenveto-/tsemppiryhmään, josta Nelli kertoi edellisessä postauksessa. Ihan hyviä vinkkejä olenkin jo saanut, ja työparini luki yhteenvetoni (kiitos Emma hyödyllisistä korjausehdotuksista!). Harmi vaan, ettei tuo ryhmä aloittanut toimintaansa hiukan aikaisemmin tänä vuonna -silloin olisin ehkä saanut enemmän irti tuollaisesta toiminnasta. Homma alkaa minulla olemaan sellaisessa vaiheessa, että seuraavaksi ohjaajat kommentoivat yhteenvetoani, sitten teen korjaukset, jonka jälkeen ohjaajat toivottavasti enää pienin korjauksin hyväksyvät yhteenvetoni valmiiksi.

Sain myös tehtyä toisen jatko-opintoihini kuuluvista kirjatenteistä. Heh, nuo kirjatentit olisi suositeltavaa suorittaa jo jatko-opintojen alkuvaiheessa, mutta tämä myöhäinenkin ajankohta näyttää olevan aika yleistä :) Oli aika jännää tehdä ylipäätään tentti pitkästä aikaa, ja käsikin meinasi väsyä kirjoittamiseen. Kirjoitin kaksi esseetä parissa tunnissa, ja ihan mukava arvosanakin (5) siitä napsahti. Tarkoitus on alkaa lukea toiseen eli viimeiseen kirjatenttiin heti, kun saan yhteenvedon pois käsistä. Tuo toinen kirja vaikuttaa hiukan haastavammalta, joten siihen saakin sitten paneutua kunnolla. Voin kertoa tuosta kirjasta lisää sitten myöhemmin, aihe ainakin on mielenkiintoinen ("Sampling rare and elusive species", jotenkin läheinen aihe...).

Mutta nyt yhteevedon kimppuun! Hauskaa viikonloppua ja vappua kaikille :)

Anni


2 kommenttia:

  1. Jos joku genetiikkaan liittyvä askarruttaa, luen mielelläni artikkelisi ja kommentoin jos haluat. Olenhan tehnyt itse lapinsirrin populaatiogenetiikasta ja geneettisestä populaatiorakenteesta graduni ja ensimmäisen väikkärin osatyöni. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Nelli, pidän mielessä! Apu saattaa olla tarpeen jossain vaiheessa :)

    VastaaPoista