perjantai 19. huhtikuuta 2013

Tsemppiä!

Hyvää perjantaita!

Olen mennyt mukaan Oulun yliopiston biologian laitoksen Tsemppiryhmään, jota vetää toinen ohjaajistani, sekä hänen lisäkseen yksi professori. Ryhmän tarkoituksena on antaa vertaistukea väitöskirjatyön loppu- ja aikaisempiinkin vaiheisiin. Ne, jotka väittelevät tänä vuonna, saavat apua mm. väitöskirjan yhteenveto-osan kokoamiseen, kun taas ensi vuonna väittelevät, joille yhteenvedon kirjoittaminen ei vielä ole ajankohtaista, pääsevät luetuttamaan keskeneräisiä artikkeleitaan kanssaopiskelijoilla ja näin edesauttamaan juttujen julkaisuprosessia. Kaikki pääsevät lisäksi purkamaan huoliaan ja stressiään muille samassa/samankaltaisessa tilanteessa oleville.Itse koen tällaiset ryhmät ja tapaamiset aina erittäin tervetulleiksi, varsinkin tällaisina hetkinä kun tuntuu, että oma työ ei luista, ei sitten millään.

Meidät mukana olleet reippaat kymmenen jatko-opiskelijaa jaettiin pienempiin ryhmiin aikataulun mukaan. Pääsin kahden ensi vuoden loppupuolella (muistaakseni) väittelevän geneetikon kaveriksi. Sovimme tapaavamme joka viikko näin alkuun, ja joka viikolle asetamme itsellemme toteutettavissa olevan tavoitteen. Tämän lisäksi kokoonnumme koko Tsemppiryhmän kanssa säännöllisesti. Meille on annettu kotiläksyjäkin! Ensi maanantain tapaamiseen kaikkien täytyy pohtia työn alla olevan tekstin teoreettista taustaa ja päähypoteesejä. Hyödyllistä. Minulla on taas pitkästä aikaa hyvä mieli työn suhteen.

Meillä on itse asiassa juuri tällä hetkellä muutto käynnissä; veimme juuri kirjat ja paperitavarat uuteen työhuoneeseemme eläinmuseolle. Vien tästä vielä tietokoneen puhdistettavaksi kunhan lopettelen hommat tältä päivältä, niin voin heti alkuviikosta viedä senkin uuteen kotiin. Ihan mukavaa on muuttaa, kun kaikki työkaverit ja ohjaajat ovat siirtyneet eläinmuseolle jo kuukauden päivät takaperin, me vielä täällä bilsan käytävällä sinnitellen. Eli johan se oli aikakin saada tavarat pakattua.

Oikein hyvää viikonloppua kaikille, ja nähdään taas toukokuussa!

Nelli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti