perjantai 11. toukokuuta 2012

Sorisorisorisori!

Kyllä, unohdin! Kahtena viikkona peräkkäin, tosin selittelen kovasti sillä, että viime viikolla olin sairaslomalla... En vain ole muistanut kirjoittaa. Pahoitteluni.

Meillä oli täällä jännä päivä. Suomen akatemia on tällä vikolla tehnyt arviointikäynnin kaikissa Suomen fysiikkaa opettavissa yliopistoissa ja tutkimusryhmissä. Tänään, ilmeisesti kiertonsa viimeisenä päivänä, ulkomaalainen arvioitsijakaksikko kävi meillä. Heille piti tietenkin demota myös palloset-upia, ja kovin haltioissaan he vaikuttivat olevan. Kamerakännykkä räpsyi torakan juostessa. Olen päässyt demoamaan virtuaalipalloa myös The Times Educational Supplementin journalistille, joka palloartikkelin ilmestymisen jälkeen lensi Ouluun ihan vain haastattelemaan proffaamme ja ihastelemaan palloamme. Hän oli sellainen englantilaisen koulutetun herrasmiehen perikuva huoliteltuine puheenparsineen ja pikkutakkeineen. En tiedä, joko hänen kirjoittamansa juttu on tullut ulos tai millaisin välein Educational Supplement edes imestyy. Siistiä silti.

Minulta on kyselty, miten kävi taannoisen humpuukiväitöskirjan, josta kirjoitin. Olen tässä kuulopuheiden varassa, mutta ilmeisesti väitöksen hyväksyminen/hylkääminen on jätetty teknillisen tiedekunnan omalle vastuulle. Kuulemma asiaa on käsitelty jo jossakin kokouksessa, mutta se on jätetty pöydälle. Kuulostaa pahasti siltä, että asiaa venytetään kesään, ja väikkäri luikautetaan seulan läpi jossain kesäkokouksessa, johon kaikki asianomaiset eivät ole löytäneet perille. Kerron taas, kunhan asiasta kuuluu jotain uutta.

Nyt aloitan viikonlopun vieton kokeilemalla, söisikö lemmikkisiilini lantakuoriaisen toukkia. Labramme uudet tulokkaat, alun perin Etelä-Afrikasta kotoisin olevat lantakuoriaiset (jotka tosin tulivat meille Australiasta), ovat munineet reippaasti. Työkaveri erotteli toukkia sisältäviä kakkapalluroita tänään väljempiin kasvatuslaatikoihin. Touhun tuoksinassa muutama hauras pallo halkesi. Toukat eivät voi elää ilman palloaan, joten vauveleiden roskiin heittämisen välttämiseksi päätimme kokeilla, voisiko niitä kierrättää siilinravinnoksi. Aika sopivaa, afrikkalaisia koppiksentoukkia afrikkalaiselle nelivarvassiilille...

Joo. Muistakaahan ne kumpparit jos meinaatta viikonloppuna ulos mennä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti