perjantai 14. helmikuuta 2014

Ystävänpäiväterveiset torakkalabrasta – kuvien kanssa!


Viime viikot ovat olleet minulle suorastaan maanisen työnteon aikaa. Olen usein työskennellyt kellon ympäri ja ollut välillä hyvinkin väsynyt, mutta motivaatio on pysynyt huipussaan. Tällaisella fiiliksellä tulostakin syntyy!

Kovia kokenut lappu torakanjuoksutuslabran ovessa.
Väikkäriprojektini nytkähti rytinällä eteenpäin, kun sain viimeksi mainitsemistani ”okellilappukokeista” merkittäviä tuloksia. Okellien peittämisen piti olla kontrolli laajemmassa, torakan optomotorista vastetta kuvaavassa koesarjassa, mutta nyt näyttää siltä, että teen viimeisen väikkäriini tulevan käsikirjoituksen yksin niistä! Tämä jouduttaa asioita huomattavasti ja motivoi tekemään pitkää päivää. 

Okellilappukokeille on pitänyt tehdä kontrolleja ja ”kontrollien kontrolleja”, joiden analysointi on paraikaa käynnissä. Lisäksi olen alkanut kahlata läpi okelliaiheista kirjallisuutta. Olen siis jälleen edennyt hommissani ”perse edellä puuhun” ja jättänyt syvällisen tutustumisen aihepiiriin ihan liian myöhälle. Milloinhan pääsen tästä tavastani eroon?

Kaikki kiva aina kielletään.

 Tulokseni synnyttivät suoranaisen okellihuuman ryhmässämme. Jopa professorimme innostui ja piti vuorollaan maanantaiseminaariesityksen okellien tunnetuista käyttötarkoituksista ja ekologisesta merkityksestä hyönteisillä. Myös uusia okelleihin liittyviä tutkimusideoita on keksitty, ja kaikki ovat olleet todella tyytyväisiä virtuaalimaailmamme, jonka avulla hyönteisten näköaistista tuntuu paljastuvan uusia asioita jopa ihan vahingossa. Olisipa työnteko aina näin innostavaa!

Meidän hellyttävä ystävänpäiväkortti. Kuka halaisi torakkaa? 
Halihali ja pusipusi, 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti