torstai 16. toukokuuta 2013

Se aika vuodesta - maastoaika!

Aurinkoista torstaita lukijoillemme! Kirjoitan nyt päivän etuajassa, sillä huomisen olen mitä todennäköisimmin Hailuodossa sirrinpesiä etsimässä (mikäli flunssanpoikanen ei tästä pahemmaksi muutu, kop kop). Maastokausi vuosimallia 2013 alkoi omalta osaltani maanantaina. Vaikka kevät on myöhässä, suosirreillä on jo täysi tohina päällä ja muninta käynnissä. Kolme pesää on jo löytynyt, ja vanhoja tuttuja, värirenkaallisia sirrejä sekä uusia, renkaattomia tai metallirenkaisia nuoria on rannat täynnä.

Tämän päivän olen ollut orastavan kurkkukivun ja yskän vuoksi toimistolla. En jaksaisi taas sairastaa, eihän siitä ole kuin muutama viikko kun viimeksi olin kuumeessa! Nyt on ollut aivan kummallinen kevät, kaikki tuntuvat olevan koko ajan kipeinä, ja minullakin tämä on neljäs tai viiden flunssa tälle vuodelle. Ulkona on kyllä mitä mainioin ilma, joten toisaalta harmittaa etten lähtenyt maastoon, mutta toisaalta tänään olen saanut (vihdoin ja viimein) muutettua kaikki kamppeeni vanhasta huoneestani tänne eläinmuseon yläkertaan, eli siinä mielessä ihan hyvä että pidin maastovälipäivän. Täällä alkaa jo olemaan oikein kodikasta. :)

Alan heti maastohommien jälkeen tekemään labratöitä ja analyysejä Itämeren etelänsuosirrin populaatiorakennejuttua varten (joka tulee olemaan väitöskirjani III-työ). Sain jo osan labroista tehtyä alkuvuodesta, mutta niitä piisaa vielä rutkasti lisää. Suosirrin syrjähyppy-, eli näillä näkymin väitöskirjan II-työ, saa jäädä hetkeksi tauolle, se ei ole edennyt, ei sitten ollenkaan, ja haluan tehdä jotain muuta välillä. Sitä ovat oman saamattomuuteni ynnä muiden probleemien lisäksi vaikeuttaneet myös kansainväliset yhteistyökuviot, jotka eivät nekään ole edenneet toivotulla tavalla. Senkin vuoksi luulen, että III-työhön keskittyminen tekee minulle pelkästään hyvää. III-juttu on kuitenkin tehtävä jossain vaiheessa, joten parempi aloittaa ajoissa. 

Voisin periaatteessa aloittaa labrat vaikka heti, mutta ilmottauduin juuri tohtorintutkinnon loppukuulusteluun, joka pidetään kesäkuun puolessa välissä. Seuraava kuukausi menee siis paitsi hyvin tiiviisti maastossa, myös nenä kirjassa (täytyy kuitenkin huomauttaa, että tentin nyt ensialkuun vain 200-sivuisen kirjan, en kaikkea tuhatta sivua, jotka koko loppukuulustelu yhteensä vaatii). 

Jos vapaa-aikaa jää, vietän sen todennäköisesti palstalla kurpitsoita ja herneitä istutellen ja rikkaruohoja kitkien. Ja takapihalla kasvihuoneessa (kyllä, minulla on ihan oma viiden neliön kasvihuone!) kurkkuja ja tomaatteja ihastellen. Eipä käy aika pitkäksi!

Oikein hyvää kevättä/kesää kaikille!

Nelli

4 kommenttia:

 1. Tuutko säkin tuohon kesäkuun yleiseen tenttipäivään tekemään sen kuulustelun? Mäkin olen tulossa sinne tenttimään toisen kirjatentin. Huoh, pitäis vaan jaksaa lukea...

  Nautihan maastotöistä, huomenna ainakin on varmaan mukavan aurinkoinen päivä tiedossa :)

  VastaaPoista
 2. Joo, sinne tulen minäkin! Kuinka iso tentti sulla on tulossa? Mää alotan iisisti, 2 op:tä tulossa. :)

  VastaaPoista
 3. Mä oon tenttiny jo yhden kirjan (500 sivua --> 4 op) ja nyt olis tarkoitus tenttiä vielä toinen samankokoinen kokonaisuus. Se taitaakin olla viimeinen tentti tähän tutkintoon :) Saa nähdä, kuinka vaan ehtii lukea...

  VastaaPoista
 4. Lukemiseen menee yllättävän paljon aikaa! Mää ruukaan tehä itelleni aikataulun, eli tietty määrä sivuja per päivä, ja sitte jättää vielä kertaukselle vähän tilaa. Mulla ois tarkotus tehä toinen tentti syyskuussa (400 sivua) ja kolmas (400 sivua) vuoden lopussa. Onpahan sitten alta pois.

  VastaaPoista