sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Maastossa

Heippa!

Maastokausi on saatu niin kunnolla käyntiin etten ole käynyt yliopistolla pitkään aikaan. Kotona minulla ei ole nettiä joten on melko sattumanvaraista milloin pääsen koneelle - kuten nyt, vanhempieni luona kyläillessäni. Meillä on tässä lähellä, kuten viime kesänäkin, viljelyspalsta Annan kanssa, joten voin palstalla möyrimisen ohessa kätevästi hyödyntää myös netissä käynnit ja blogailun.

Tänä kesänä ollaan päästy tositoimiin sirrien kanssa - pesiä etsimään, emoja pyytämään, rengastamaan ja verinäytteitä ottamaan. Olen seikkaillut maastoapulaisemme Aijan kanssa lähinnä Hailuodossa. Nyt minulla on pitkästä aikaa muutaman päivän hengähdystauko, kun uusia sirriläisiä ei juuri tällä hetkellä ole kuoriutumassa. Ensimmäinen kuoriutumishuippu oli pari viikkoa sitten, toinen tulee lähiaikoina. Vesi nousi alkukesällä niin korkealle että monien suosirrien pesät tuhoutuivat, ja nämä ensi viikolla ja juhannuksen alla kuoriutuvat ovat tuhoutuneiden pesien uusintoja.

Suosirrikausi alkaa olla lopuillaan parin viikon päästä, ja sitten alkaa lapinsirrikausi, joka kestää heinäkuun alkuun. Tauvossa näimme viime keskiviikkona monta lapinsirriä (jei!), ja muutama pesäkin löytyi. Siinä sivussa tuli poltettua nahka aika lahjakkaasti ja heitettyä talviturkki.

Siinäpä pikakatsaus maastohommiin, nähdään muutaman viikon päästä!

Nelli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti