perjantai 10. syyskuuta 2010

Reissu-uutisia täältäkin päin

Onnea Nellille konferenssiin pääsyn johdosta!

Itselläni on vähän saman tyylisiä hyviä uutisia. Minut hyväksyttiin Lundin Yliopiston kansainväliselle aistiekologiakurssille! Kurssi pidetään Lundissa, Etelä-Ruotsissa, ja se kestää lokakuun kaksi ensimmäistä viikkoa. Kurssilla kustakin eläinten aistityypistä on puhumassa oman alansa huippunimiä ympäri maailmaa. Osallistujat tulevat myös eri maista ja ovat kaikki aistitutkimuksen parissa puurtavia väitöskirjatyöntekijöitä. Kurssi järjestetään joka toinen syksy, ja edelliskerran kävijän kertoman perusteella se on paras kurssi, jolle hän on osallistunut (eikä kyseessä edes ollut biologi!). Luentojen lisäksi kurssilla tutustutaan Lundin aistiekologiseen tutkimukseen laboratoriovierailujen merkeissä. Kukin opiskelija myös esittelee omaa tutkimustaan posterilla eli ”tiedejulisteella”. Kurssiin kuuluu myös vierailu Falsterbon rengastusasemalle, mikä kuuluu olevan hyvinkin käymisen arvoinen paikka.

Tällaiset kurssimatkat ovat ymmärrettävästi aika kalliita reissuja. Siksipä heti saatuani vahvistuksen kurssille pääsystäni aloin väsäämään matka-apurahahakemusta tutkijakoululleni. Apurahahakemukset ovat usein isotöisiä ja aikaa vaativia väsättäviä, ja niihin tulee liittää yhtä ja toista dokumenttia, joilla kukkaronnyörejä pitelevät tahot vakuutetaan matkan tarpeellisuudesta. Hyväkin hakemus todennäköisesti hylätään, enkä siksi ollut kovin positiivisella fiiliksellä kirjoitustyöni kimpussa. Lähetin hakemuksen sähköisesti ja odotin kuulevani siitä jotain aikaisintaan muutaman päivän päästä. Sen sijaan vastaus tuli jo samana päivänä, ja siinä ilmoitettiin tutkijakoulun maksavan mielellään tämänkaltaisen reissun matka- ja majoituskulut!

Toisinaan asiat sujuvat yllättävänkin helposti. Nyt kun minun ei tarvitse enää murehtia matkakuluista, voin keskittyä tekemään kokeita oikein olan takaa, jotta saan tarpeeksi materiaalia posterini väsäämistä varten. Niin, ja ne kokeetkin ovat sujuneet viime aikoina oikein mukavasti.

Ruskaterkuin,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti