perjantai 8. marraskuuta 2013

Laboratoriossa

Ulkona sataa, ja minä olen labrassa. Tämä aika vuodesta on hyvä tehdä pitkiä päiviä. Niitä tässä on ollutkin syyskuun lopusta saakka - PCR:ää PCR:n perään, pipetointia niin että kaikki mahdolliset jännetupet tulehtuvat, onnistumisen tunteita geelillä näkyvistä rannuista (ja välillä epäonnistumisia tyhjistä geeleistä)... Suosirrin populaatiorakennetyötä varten kokoamani aikuisten, pesivien lintujen mikrosatelliittiaineisto alkaa kohta olemaan kasassa (rapiat 300 yksilöä, kymmenen vuotta ja vajaat 20 mikrosatelliittilokusta). Vielä muutama viikko intensiivistä labrassa kykkimistä ja samanaikaisesti tietokoneella alleelikäppyröiden kimpussa nysväämistä, ja pääsen - vihdoinkin - analyysivaiheeseen.

Saanen kiittää mm. Ahma-Annia sekä muita jatko-opintojen loppuvaiheessa olevia ystäviäni tästä äkillisestä motivaatiopuuskasta, jonka turvin olen saanut hirveästi aikaan tänä syksynä. Olen seurannut läheltä huonekaveriani Suvia, joka väittelee alkuvuodesta, ja huomannut, kuinka kauan kaikenlaiseen byrokratiaan ja viimeistelyihin ja korjauksiin ynnä muihin oikeasti kuluu aikaa. Jos aion väitellä ensi vuoden lopulla, täytyy minun paiskia älyttömästi töitä. Yritän ainakin kovasti.

Sain paljon intoa väikkäriini myös taannoiselta Saksan-reissulta. Kävin syyskuun lopulla Wilhelmshavenissa kahlaajakokouksessa, pidin siellä esitelmän ja verkostoiduin kovasti. Vaikka tulevaisuudesta ei vielä voi sanoa mitään varmaa, on konferensseista ja uusien (ja vanhojen) tutkijaystävien tapaamisesta varmasti hyötyä väitöskirjan jälkeisiä työnäkymiä ajatellen. 

Ai niin, meidän suosirrin uudelleenpesintäjuttu on menossa lehteen! Eilen tuli päätös, että ihan pienin korjauksin (minor revision) juttu on valmis julkaistavaksi. Olen itse jutussa mukana toisena kirjoittajana, mutta en ota sitä mukaan väitöskirjaani, koska en ole ollut mukana työn analyyseissä ollenkaan (otin osaa ainoastaan kirjoittamiseen). Hieno homma silti!

Nähdään muutaman viikon päästä taas!

Nelli

P.S. Vielä emme ole saaneet ketään uutta kananpoikaa blogiimme mukaan. Kirjoitamme tästä lähin Annan kanssa pääasiassa joka toinen viikko.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti