perjantai 11. lokakuuta 2013

Terve taas

Nyt on kyllä niin stressiviikko takana, että mikään ei oikein huvittaisi. Asiaa ei auta se, että pari seuraavaakin viikkoa ja viikonloppua on kalenteri täynnä.

Viime viikonloppuna kävin parin vuoden tauon jälkeen Tvärminnessä Visionarium-tapaamisessa. Esittelin siellä lähestulkoon samat posterit kuin Bäckaskogissa. Otsikot oli vaihdettu ja värimaailmaa hieman muutettu, mutta sisältö oli sama. Sain postereille ja virtuaalimaailmalle lisää faneja Uppsalasta. Eräs sikäläinen tohtori totesi, että hänellä on meidän metodipaperi työpöydällään. Olin aivan otettu!

Visionariumin esitelmien aiheet liikkuivat talitiaisista jäännemassiaisiin (Mysis relicta), kukkakärpäsistä lemmikkikoiriin ja verkkokalvon pigmenttikerroksen natriumkanaviin. Yhdistävänä tekijänä kaikissa oli näköaisti. Lundin- ja Bäckaskogin-tuttavien tapaaminen oli tietenkin yksi reissun kohokohdista, ja lundilaiset pitivät huolta siitä, että lauantai-illan bileistä ei musiikkia tai tanssia puuttunut (vaikka joukko meitä jöröjä suomalaisia yrittikin keskustella pöydän ääressä). Mahtavaa sakkia!

Poislähdön hetkellä sain vielä eräältä lundilaiselta mukaani etsintäkuulutuksen, joka päätyi jääkaapin oveen: 


Täällä Oulussa olen puurtanut kokeiden parissa. Välillä menee hyvin, välillä jotakuinkin katastrofaalisesti. Eilen oli huono päivä: oman kämmäykseni takia sössin koko iltapäivän datan. Minua ei niinkään harmita se datan menetys, mutta möhläykseni tietää sitä, että juoksuvuorossa ollut torakka joutuu tekemään samat kokeet uudestaan. Yritän käyttää torakoitani mahdollisimman harvoin, koska jokaiseen vahaukseen (eli eläimen kiinnittämiseen pitimeen) liittyy torakalle palovammariski. Käsien ei tarvitse täristä kuin vähän vahansulattajaa käytettäessä, ja eläimen herkkä niska voi kärsiä. Pahimmassa tapauksessa torakka täytyy sitten päästää kärsimyksistään. Ja minä kun tavallaan kiinnyn näihin "iljetyksiin" aina kokeiden kuluessa.

Oh ja ah, sellaista se on.
 

2 kommenttia: