tiistai 4. syyskuuta 2012

Kesän kertailua

Heippa kaikki!

Kirjoitan vähän etukäteen, koska olen perjantaina Helsingissä, enkä varmaan silloin ehdi koneelle. Ajattelin vähän kerrata kesän tekemisiäni. Tämän postauksen kuvat ovat maaelukka-kurssilta Oulangalta.

Kässäriasiat ainakin ovat edenneet. Minulla siis oli pitkään kolme kässäriä submitattuna sarjoihin, mutta vastausta niistä ei meinannut kuulua millään. Kesä, varsinkin heinä- ja elokuu, ei ole mitään parasta aikaa odotella vastauksia sarjoista, koska useat editor in chiefit ja reviewerit ovat lomalla silloin ja kässärit pääsevät kasaantumaan. 

Nurmisaarenniemen maisemaa. Kävimme hakemassa sieltä kollegan pitfall-näytteitä.

Viikko sitten tuli sitten vihdoin vastaus koskien ahman habitaatinvalinta -kässäriä: vaativat major revisionin ja antoivat aikaa korjauksiin neljä viikkoa. Tänään tuli vastaus toisesta ravinto-kässäristä: hekin vaativat korjauksia ja aikaa antoivat melkein kuusi viikkoa. Kivaa, ettei tullut ainakaan suoria hylkäyksiä. Korjattavaa on kuitenkin aika paljon ja vähän huolettaakin, ehdinkö (ja ennenkaikkea osaanko) tehdä kaikki korjaukset. Viime päivinä kaikki aika ja voimat ovat menneet muuttoon, joten en ole kunnolla ehtinyt vielä aloittaakaan kässäreiden korjailua. Onhan tässä onneksi vielä aikaa...

Kollega haaveilemassa.

Elokuussa olin Kuusamon Oulangalla opettamassa 10 päivän Maaeläimistön tuntemus ja ekologia -kurssilla . Mun vastuulla oli suuret nisäkkäät sekä jonkin verran pikkunisäkkäiden vakiolinjapyyntejä. Yhtenä mun ryhmien työnä oli Oulangan alueen jäniskannan arviointi papanalaskennan tulosten perusteella. Uutena työnä otimme hirven panakasa(linja)laskennan, ihan hyvin toimi kurssityönä. Lisäksi pidin yhden luennon suurpedoista ja suurpetotutkimuksesta.Opetin myös kallojen ja ulosteiden tunnistamista.

Jäkälämutkan hiekkaa

Maaelukka, kuten muutkin kenttäkurssit, on ihanan rento ja mielenkiintoinen kurssi, näin opettajankin näkökulmasta, ja siellä oli kyllä huippuhauskaa. Naurettiinkin välillä muiden opettajien kanssa, että ei tämä yhtään työltä tunnu :) Vaikka kyllä siinä aika paljon työtäkin oli. Aina kun on ekaa kertaa opettamassa jollain kurssilla pitää kuitenkin kerrata asioita jonkin verran, tutustua menetelmiin ja mahdollisesti valmistella jotain materiaaleja. Oli tosi kiva kertailla asioita ja oppii siellä aina itsekin jotain uutta. Lisäksi mulle tuli nyt kova innostus kehittää omaa lajintuntemustaitoa, erityisesti lintujen ja hyönteisten osalta.

Kotkan pesä

Lisäksi kesään kuului ainakin apurahahakemuksien kirjoittelua, kirjatenttiin lukemista ja posterin tekoa Kanadan konferenssia varten. Pitäisi oikeasti saada hoidettua tuo kirjatentti alta pois. Se on roikkunut jo ihan nolostuttavan pitkään. Taas sen lukeminen keskeytyi, koska luonnollisesti nyt kannattaa keskittyä noiden kässäreiden korjailuihin. Noh, ehkä joskus. Lisäksi pitäisi aloittaa neljännen kässärin kirjoittaminen, siinä alkaisi olla tulokset kasassa. Tekemistä siis riittää, tuntuu ihan perus-syksyltä :)

Kirpsakoita syyspäiviä kaikille!

Anni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti