sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Maastohommia

Ensimmäiset sirrinpojat ovat kuoriutuneet! Osa pesistä siis säilyi kuin säilyikin kuoriutumiseen asti. Tänään kuoriutumisia pitäisi tapahtua monessa eri pesässä, joten lähdemme iltareissulle Lumijoelle rengastamaan. Huomenna tehdään sama homma Hailuodossa. Sieltä löysimme vielä alkuviikosta pesän, jossa oli vasta yksi muna, eli todella myöhään ovat emot pesinnän aloittaneet. Kuoriutuminen, mikäli pesä säilyy, ajoittuu heinäkuun toiselle viikolle.

Eipä tässä sen kummempia ole ehtinyt muutamassa viikossa tapahtua. Ehdin sairastaa kesäflunssaa viikon verran. Muuten ollaan oltu maastossa, siellä täällä on pidetty lepopäiviä. Tosin mun "lepopäivät" on menny aika lailla palstahommissa, maata kääntäessä ja siemeniä istuttaessa. Kiirettä on pitänyt. Kohta lähden taas palstalle, ehtii vähän papuja istuttaa ennen kuin lähdetään maastoon.

Maastohommia on jäljellä vielä kuukauden päivät, sitten olen noin viikon toimistohommissa, minkä jälkeen alkaa loma. Kirjoittelen vielä ennen lomaa tänne, siihen asti näkemiin!

Nelli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti