perjantai 25. helmikuuta 2011

Erään biologin perjantai

Moi!

Kiireisen perjantain ansiosta ehdin vasta nyt kirjoittaa blogiin. Aamupäivällä palaveerasimme pikaisesti muutaman geneetikon kanssa ahman perimän tutkimisesta. Eräs opiskelija on aloittanut ahman (populaatio-)genetiikkaan liittyvän gradunsa, jossa hyödynnetään mm. keräämistäni ahman ulosteista otettuja DNA-näytteitä. Tarkalleen en vielä tiedä, mitä gradussa on tarkoitus selvittää, mutta odotan kyllä tuloksia innokkaasti! Metsäahman perimästä kun ei tiedetä vielä käytännössä mitään. Omien tutkimuksieni kannalta odotan kovasti saavani selville seuraamieni (ei-pannoitettujen) ahmojen sukupuolen ja tiedon siitä, mitkä ulosteet ovat samoista yksilöistä peräisin. Onnea kyseiselle gradulaiselle tutkimukseensa! :)

Aamupäivän toinen palaveri koski bilsan jatko-opiskelijoiden välisen workshopin/lukupiirin perustamista. Jakauduimme kolmeen ryhmään (jokaisessa ryhmässä 4-5 jatko-opiskelijaa) aihealueiden mukaan ja näiden pikkuryhmien on tarkoitus alkaa kokoontua enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Tapaamme luultavasti myös koko joukolla n. kerran kuussa. Tapaamisiin tuodaan omia puoli-valmiita/lähes valmiita/valmiita käsikirjoituksia (tieteellisten artikkeleiden raakileita), joita sitten muut kommentoivat. Idea on mielestäni loistava, sillä omille teksteille todellakin sokeutuu. Totesimme myös, että ryhmässä voidaan kässäreiden lisäksi käsitellä ihmisten tutkimussuunnitelmia, apurahahakemuksia, esityksiä ja postereita. Ryhmiin pääsee edelleen mukaan, kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä esim. Nelliin.

Iltapäivällä sitten ohjelmassa oli luennon pitämistä. Opetan siis tänäkin vuonna Talviekologian ja -fysiologian kurssilla. Vastuullani on edelleen lumijäljet ja lumen fysikaalisten ominaisuuksien mittaaminen. Oulussa pidän vain yhden luennon ja ensi viikon sitten opettelemme asioita käytännössä Kuusamossa Oulangan tutkimusasemalla. Tämän päivän opettamiset meni ihan ookoosti, mutta kyllä tässä vielä kehittymisen varaakin on. Minun pitäisi keskittyä puhumaan rauhallisemmin ja ilmaista itseäni selkeämmin. Tuolla kurssilla opetuskielenä on englanti, ja nopealla puhetyylilläni sanat meinaa mennä sekaisin. Toinen kehitettävä asia on aikataulutus. Lopussa teimme ryhmätöitä ja huomasin, että osa töistä olisi vaatinut enemmän aikaa ja osa taas vähemmän. Nytpä tiedän nämä asiat tulevaisuudessa!

Tällainen oli perjantai. Työjutut yhdistettynä kauppareissuun, pitkään lenkkiin ja saunaan aiheuttavat lopputuloksena väsyneen, mutta viikkoon melko tyytyväisen biologin.

Heippa,

Anni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti